Your Album (Click to Change)

Diplommiddag 7 maj 2012. Sista juvelen bland mottagarna var polskfödda Margareta Eriksson, tidigare både flygvärdinna och civilekonom. Hon flydde till Sverige 1975 sedan Polens hemliga polis försökt få henne att spionera; började här som diskerska, var fem år senare chef på Djurgårdsbrunns värdshus för att nu erhålla diplom för den utomordentliga svenska husmanskost som hon tillreder på Brännkyrkagatan. ”Hur har en polska blivit så bra på svensk husmanskost”, frågade Ulf Elfving. Svaret kom ilsnabbt: ”svenskarna har invaderat Polen så många gånger!”

Diplommiddag 7 maj 2012.
Sista juvelen bland mottagarna var polskfödda Margareta Eriksson,
tidigare både flygvärdinna och civilekonom. Hon flydde till Sverige 1975
sedan Polens hemliga polis försökt få henne att spionera; började här som
diskerska, var fem år senare chef på Djurgårdsbrunns värdshus för att nu
erhålla diplom för den utomordentliga svenska husmanskost som hon tillreder
på Brännkyrkagatan. ”Hur har en polska blivit så bra på svensk
husmanskost”, frågade Ulf Elfving. Svaret kom ilsnabbt: ”svenskarna har
invaderat Polen så många gånger!”