Lilla Sällskapets belöningar, 2024, delades ut i Kungarummet
på rest. Gondel




IMG_3340-Edit

Anders Lauring, kökschef på PM & vänner, belönades med den magnifika smakskeden i silver som fått sitt namn efter fransmannen Régis Cadier. Anders är danskfödd kock som via Trondheim och Oslo, hamnade i Småland sedan han träffat sin fru. Hans drivkraft är passionen för mat och att alltid bli bättre, något som han menade var möjligt tack vare alla duktiga medarbetare.


IMG_3350-Edit

Diplommottagarna Pernilla Gillberg och Ulrika Högberg från Elsa Hammarström Fisk eftr., framhöll glädjen och lusten som en viktig drivkraft. Deras gemensamma förflutna var Ulla Winbladh innan de tog över Hammarströms fisk för 18 år sedan. Deras rollfördelning tycktes given. Pernilla är ”säljaren” som möter kunderna i affären, medan Ulrika gillar att vara i köket, att vara kocken. De sysselsätter sju heltidsanställda och ett antal deltidsanställd. På frågan om företagets balansomslutning, blev svaret att bokslutet alltid var på plus.







maria-smith-1700x238X

Ny ledamot invald i Lilla Sällskapet som nu är fulltalig
med sina 21 ledamöter


Maria Smith är sedan 2019 generalsekreterare på Axfoundation och därmed ansvarig för verksamheten samt organisationen som helhet. Maria har mer än tjugo års erfarenhet av att arbeta som ledare och med hållbarhetsfrågor i en företagskontext inom bland annat dagligvaruhandeln, verkstadsindustri och tjänstesektorn.
Maria kommer att tillföra viktig kompetens till Lilla Sällskapet med sina erfarenheter inom miljö- och hållbarhet.





2023 års mottagare av Cadiers smaksked samt diplommottagare

2N9A8088-Edit

Årets mottagare av Cadiers smaksked, Tommy Myllymäki, med prismotiveringen:
”Tommy Myllymäki är en förgrundsfigur inom svensk gastronomi. Han har vunnit Årets kock, erövrat guld, silver och brons i Bocuse d ́Or, driver stjärnbelönade Aira m.m. Han förmedlar generöst och pedagogiskt sina kunskaper i kokböcker och i TV:s matprogram. Det enkla är det goda är hans mantra. Tommy tilldelas Régis Cadiers smaksked, den 55:e i ordningen.”

2N9A8091-Edit

Årets mottagare av Lilla Sällskapets diplom var Fernando Di Luca och prismotiveringen löd:
”Fernando Di Luca visar i sin livslånga gärning att det går att kombinera framgångsrikt entreprenörskap med stort och äkta samhällsansvar. Han har på ett enastående sätt bidragit till att sprida kunskap om mat och hälsa och bidragit till att berika den svenska matkulturen.”


2N9A8092-Edit

På övervåningen – där diplommiddagen ägde rum – finns Sturehofs salonger i Enskilda bankens och sedermera SE-bankens lokaler. Där fanns ännu tidigare Wallenbergs och Bildts privata våningar och är nu en rad vackert inredda, linoljedoftande matsalar. Man har restaurerat pietetsfullt, återskapat originaldetaljer och bevarat gamla servisgångar för att påminna om den ursprungliga våningen, samtidigt som man satsat på att få en bra akustik i lokalerna. Om tre år kommer Hedengrens bokhandel under renoveringen att husera i den stora salongen en trappa upp, som då blir bokhandel dagtid och restaurang under kvällstid.

Made in RapidWeaver