Your Album (Click to Change)

Lilla Sällskapet vill med sitt diplom uppmärksamma de utomordentliga insatser för matkulturen som Rösta Mejeri i Jämtland står för. På detta mejeri som tillhör JiLu, Jämtlands läns institut för landsbygdsutveckling hålls ystningskurser för elever från hela landet och detta i sin tur har medfört att man nu gör läckra ostar på flera gårdsmejerier runt om i landet. På Rösta är bland andra Kerstin och Claes Jürss ut konsten att yta flera typer av traditionella jämtländska getostar även Vit Camembert, Getbleu och Fetaost. Av komjölk görs Gruyere, Raclette, Morbier(med spännande skikt av träaska i mitten), Comté och Blåmögelost. Rösta Mejeri har varje år utbyte med skickliga ostmästare i bland annat Frankrike vilket ytterligare bidrar till att utveckla kunnande och inspiration. T.v. LSs ordför. Lars-Erik Holm överlämnar blommor.

Lilla Sällskapet vill med sitt diplom uppmärksamma de utomordentliga insatser för matkulturen som Rösta Mejeri i Jämtland står för. På detta mejeri som tillhör JiLu, Jämtlands läns institut för landsbygdsutveckling hålls ystningskurser för elever från hela landet och detta i sin tur har medfört att man nu gör läckra ostar på flera gårdsmejerier runt om i landet. På Rösta är bland andra Kerstin och Claes Jürss ut konsten att yta flera typer av traditionella jämtländska getostar även Vit Camembert, Getbleu och Fetaost. Av komjölk görs Gruyere, Raclette, Morbier(med spännande skikt av träaska i mitten), Comté och Blåmögelost. Rösta Mejeri har varje år utbyte med skickliga ostmästare i bland annat Frankrike vilket ytterligare bidrar till att utveckla kunnande och inspiration. T.v. LSs ordför. Lars-Erik Holm överlämnar blommor.