Your Album (Click to Change)
11FE0F76-2A29-4220-904A-8063C69E7670.jpeg

I början på 90-talet samlades LS på Björn Lindbergs studio. Fr v Erik Elinder, Märta Tallroth, Märit Hult (Hiram), Kerstin Bernhard, Asta Östenius, Bodil Lindberg, Örjan Klien, Rolf Luft, okänd (delvis dåld), Ivar Werner, Margareta Ekström, Gunilla Englund och Berit Eriksson.

CE861083-7C3D-4E56-AA4E-AAFFED0174AE.jpeg

Sällskapssugna och kräfthungrande ledamöter och gäster rusade till Sturehof för att träffas för första gången sedan februari 2020. Coronasituationen gjorde att kräftkalaset för denna gång var uppdelat i åtta små bord med max fyra personer vid varje bord. Kvällen inleddes av vår ordförande, Christina Möller, som hälsade alla varmt välkomna. Hon vände sig särskilt till 2020 års mottagare av Cadiers smaksked, Tom Sjöstedt, som tålmodigt tvingats vänta på sin utmärkelse, och som nu fick ta emot sked, diplom och Lilla Sällskapets böcker.

D9358766-BC00-432A-8F6E-C9472D753B4E_4_5005_c.jpeg

Efter utdelningen av smakskeden fick Mai-Lis Hellénius och Andreas T Olsson motta sina diplom i egenskap av nyinvalda ledamöter. Sturehof, 31 augusti 2021

IMG_2416MattiLeinoC.jpg

Äntligen kunde vi få förära Matti Wiking Leino Lilla Sällskapets diplom för 2020. Han är agronom, docent i genetik och forskare vid Stockholms universitet efter att i ett tiotal år varit ansvarig för Nordiska Museets gamla frösamling i Julita. Matti höll ett intressant föredrag om ”Helt vanliga grönsaker – igår och i morgon” - vad vi odlade och åt århundraden bakåt i tiden och vad vi skulle kunna vidareutveckla framöver. Grönsaker från igår kan definitivt ha en roll även i morgon. Tex. nio regionalt odlade och olika gråärter skulle kunna kommersialiseras liksom kålrötterna Vintjärn, Tällberg och Östgöta II, liksom sockerärtan Arvidsjaur.

IMG_2441-Edit.jpg

IMG_2441-Edit.jpg