IMG_8642B

Lilla Sällskapets smaksked 2019 tilldelades
Ulrika Bryding.
Mottagaren av Diplom 2019 tilldelades Petri Karhukorpi, VD och grundare av Coppersmiths ́ mikorbryggeri i Västerås.


Motiveringen för priset löd:
Ulrika Brydling är en framgångsrik kock och entreprenör som driver familjeföretaget Bro Park i Bro. Ulrika har tillsammans med sin syster under 20 år drivit ett flertal restauranger i landet. Hon är mycket engagerad i hållbara måltider och hur maten produceras, hon har tävlat i matlagning och håller föreläsningar och utbildningar. Nu driver hon och är tävlingsledare i Årets Ekokock och Årets Unga Ekokock, tävlingar som tar hållbar gastronomi på allvar. Förra året satt Ulrika som en av tre kvinnor i juryn för Årets Kock. Hon är en anlitad skribent i facktidningar under temat ”Matlagning för en bättre värld”. Hennes mål är också att bevara stoltheten och det genuina hantverket i kockyrket.

Motiveringen för diplomet löd:
Coppersmith´s mikrobryggeri i Västerås, som vill brygga öl med sunda värderingar och god eftersmak.
Från Årets kock i Finland, över framgångsrikt ägande och drift av svenska konferensanläggningar har han startat om och lyckats väl i en ny bransch. Framgången bygger på egen omskolning och marknadskompetens, men framför allt på ett genuint kvalitetstänkande och uppmuntran och utmaning av yrkesskickliga medarbetare att lyckas med ”det omöjliga”.
Bryggeriets kvalitetskontroll är unik. Genom batchkollen kan kunden få reda på vilka råvaror som använts till just den ölen, vem som bryggt den och vilka mikrobiologiska tester som gjorts. De är kända för sin glutenfria öl. Samarbete med lokala leverantörer med aktivt miljöarbete är också centralt.”